January 17, 2018 By admin 0

6 metode de a-ti proteja telefonul cand este frig afara

A vent iarna, dar telefonul mobil ramane principalul nostru mijloc de comunicare, de rezolvat task-uri si de ghidare prin oras.

Temperaturile sub zero grade afecteaza bateria telefonului, iar ecranul smartphone-ului se poate crapa.

Cum avem grija de bateria telefonului pe timpul iernii? Dar de display-ul telefonului?


Iata 6 metode de a-ti proteja telefonul cand este frig afara

– Nu pune telefonul la incarcat daca l-ai lasat mult timp intr-un loc racoros. Asteapta pana cand telefonul a ajuns la temperatura lui normala. Astfel, durata de viata a telefonului nu va fi afectata!

– Afara este frig, umbli la telefon si acesta se inchide dintr-o data? Porneste din nou telefonul cand ajungi la birou, in metrou sau intr-un loc calduros. Daca vei deschide imediat telefonul cat esti inca afara, exista mari sanse ca aceasta operatiune sa dauneze telefonului. Cum? Va scurta durata de viata a bateriei.

– Nu lasa telefonul in masina pe timpul iernii. Odata ce motorul este oprit, masina ta va deveni ca un frigider pentru telefonul tau. Smarphone tau va sta mai bine la caldurica in buzunarul tau.Daca esti obligat de circumstante sa il lasi in masina, cel mai indicat ar fi sa inchizi telefonul de tot.

– Imbraca telefonul intr-o carcasa waterproof si nu il expune prea mult timp la ninsoare sau lapovita. Umiditatea poate afecta ecranul telefonului.

– Daca ai mult de condus, indiferent unde te duci, ia un incarcator cu tine. Asa vei putea iesi cu bine din situatii neplacute (iti moare motorul, se produce o defectiune tehnica, ramai fara benzina etc).

– Telefonul tau s-a udat sau in interiorul ecranului au aparut semne de umezeala? Inchide imediat telefonul, scoate cartela sim si cardul de memorie. Scoate si bateria telefonului in cazul modelelor care permit acest lucru. Lasa slotul descoperit pana cand se evapora umezeala. Daca poti, nu folosi telefonul timp de 24 de ore. De ce? Chiar daca va functiona la inceput, exista riscul sa apara coroziunea (gandeste-te ca daunele produse de coroziune se vor observa in timp).

Telefonul nostru mobil are nevoie de protectia si de grija noastra, mai ales in timpul iernii. Smartphone-ul ne face viata mai usoara, macar atat putem sa facem si noi pentru el.