October 22, 2020 By admin 0

Activitati pe care le poti face cu cel mic

Copiii ne pun uneori in situatii inedite, acestia imaginandu-si lucruri fascinante pe care noi le-am omis sau la care nu ne-am gandit vreodata. Putem spune ca un copil este o fabrica de imaginatie si creatie, aceste lucruri fiind o adevarata matca de dezvoltare cognitiva daca sunt directionate corect. Cu toate ca nu avem prea multe lucruri de specialitate acasa, la fel cum are o institutie educationala japanporn, exista modalitati prin care ne putem invata acasa copilasii diferite lucruri utile si amuzante. Mai jos vei gasi diferite activitati amuzante pentru copilul tau cat si pentru tine, pe care le poti face acasa fara prea multa mizerie.

Picaturile de ploaie

Un experiment foarte indragit de copilasi, este experimentul cu ploaia. Este foarte greu sa-I explici unui copilas cum functioneaza norii sau care este procesul termic, insa acest experiment vine in ajutorul tau. Vei avea nevoie de un pahar cu apa, niste spuma de ras si un colorant alimentar albastru. Paharul cu apa trebuie sa fie aproape plin, lasand 2-3 cm pentru spuma de ras. Spuma de ras, reprezinta norii cei pufosi. Dupa ce ai pus apa si spuma, porntrex toarna picaturi mici de colorant alimentar in spuma. Colorantul alimentar fiind mai greu decat spuma, acesta va cadea incet in paharul cu apa, formand picaturi amuzante si colorate. Prin acest experiment, copilul va putea invata cum functioneaza norii, fiind in acelasi timp fascinat de magia pe care ai putut sa o realizezi

Bolul cu bule amuzante

Bolul cu bule amuzante, ne aduce foarte bine aminte de lampile minimaliste cu lava. Aspectul, cat si miscarea dintre cele doua este una identica. Vei avea nevoie in realizarea acestui experiment de un bol transparent, apa, colorant alimentar si de pastile efervescente. Realizarea experimentului este foarte simpla. Umple bolul cu apa, avand o cantitate generoasa de lichid. Dupa ce ai umplut bolul, toarna incet cateva picaturi de colorant alimentar, astept ca acesta sa se depuna pe fundul vasului. Dupa ce colorantul alimentar s-a asezat pe functul bolului, arunca in acesta 2-3 pastile efervescente. Efectul va fi WOW, deoarece pastilele efervescente vor crea bule, iar acestea in contact cu colorantul alimentar, se vor colora haios. Copilul tau va fi uimit ca bolul plictisitor cu apa, va prinde viata. Poti realiza acest experiment si intr-un pahar inalt transparent, insa cantitatile trebuie adaptate, astfel vei folosi 2 picaturi de colorant si doar o pastila efervescenta.

Curcubeu in farfurie

Pentru acest experiment vei avea nevoie de apa, o farfurie de hartie/plastic alba cerculara si o punguta de bomboane colorate. Aseaza pastilele dupa rama farfuriei, turnand apoi apa. Intr-un minut colorantul din bomboanele colorate va crea un superb curcubeu fix in fata copilului tau.

Cu lucruri putine si practice care se regasesc in orice casa, putem crea experimente grozave pentru piticii nostri curiosi, iar pentru mai multe informatii utile, Clubul Bebelusilor va asteapta oricand.

pornohub