Pentru ca stim ca atunci cand este vorba de copilul tau, trebuie sa te asiguri ca iei doar cele mai bune decizii, in sprijinul viitoarele mamici, pe piata din Romania exista banca Stem Sure. Si pentru ca toate acestea sa functioneze, trebuie sa te informezi, sa pui intrebari si sa fii mereu la curent cu ceea ce se intampla in domeniu. Din toate aceste motive, Stem Sure pune la dispozitia clientilor sai, cei mai buni specialisti in domeniu, gata sa-ti raspunda nevoilor tale.

Banca stem sure ofera atat posibilitatea recoltarii de celule stem, cat si procesarea acestora intr-un laborator ce detine cea mai inalta acreditare, care permite folosirea celulelor stem la nivel international. Mai mult decat atat, compania, prin pachetele disponibile asigura transport gratuit cu proba de celule stem eliberata la orice centru de transplant din lume. Stem Sure se bucura pe de alta parte de acreditarea Agentiei Nationale de Transplant, in prezent realizandu-se primul transplant pentru un copil cu autism in Romania. Compania ofera posibilitatea stocarii in recipiente multiple, analize gratuite, inclusiv testare HLA gratuita. Stem Sure stocheaza un numar de 11 recipiente, astfel, 2 recipiente de celule stem, 2 recipiente de tesut, popjav 7 recipiente suplimentare, pentru diferite testari viitoare, inclusiv testarea HLA gratuita a compatibilitatii genetice. Din acest motiv nu va fi nevoie de decriogenarea probei de celule stem, ci doar a unuia dintre recipientele stocate separat. Cu ajutorul specialistilor au fost efectuate cu succes 10 transplanturi cu 10 probe eliberate de Stem Sure.

Pentru ca stocarea celulelor stem ale copilului in momentul nasterii este o sansa ce apare o data in viata si pentru ca este o resursa valoroasa, care la un moment dat ar putea fi necesara in tratamentul unei boli grave este recomandat sa ne documentam din timp asupra beneficiilor. In trecut, principala sursa de celule stem era maduva osoasa, insa in prezent, cu ajutorul cercetarilor din domeniul medical s-a descoperit ca sangele si tesutul din cordonul ombilical sunt o sursa bogata de celule stem deosebit de eficiente, fiind tinere si neafectate de factorii din mediu.

In functie de diagnosticul unui pacient, bolile care se trateaza cu ajutorul unui transplant cu celule stem se impart in boli pentru care se folosesc celule stem de la un donator compatibil si boli pentru care transplantul cu celule stem se face cu celule stem de la pacientul care a donat.

In prezent, celule stem sunt folosite si in medicina regenerativa care are rolul de a reface structura si functia tesuturilor afectate. Prin utilizarea de celule stem specializate ce sunt recoltate din tesut sanatos si care ulterior sunt aplicate pe aria afectata, tratamentul Rigenera va oferi posibilitatea regenerarii tisulare. Procedura are rolul de a furniza celule progenitoare in zona afectata, astfel incat sa determine instalarea proceselor de regenerare fata de cicatrizarea tesutului. Rigenera se utilizeaza in chirurgia plastica si dermatologie si in ortopedie.