December 2, 2021 By admin 0

Alege o excursie in Delta Dunarii

Ca destinatie turistica, Delta Dunarii reprezinta alegerea perfecta pentru iubitorii de natura care se afla in cautarea unor noi experiente ce nu pot fi gasite in nicio alta zona din tara. Cunoscuta pentru unicitatea florei, faunei si a reliefului, aceasta este o zona in care va puteti relaxa, puteti face plimbari lungi si puteti afla lucruri noi despre insemnatatea istorica si culturala a locului in care va aflati. Mai mult decat atat, va puteti bucura de ospitalitatea oamenilor care au ales natura in detrimentul vietii la oras de generatii si va puteti delecta cu cele mai bune preparate din partea locului. Daca si dumnevoastra simtiti ca doriti sa aveti parte de o destinatie care sa se indeparteze de itinerariul obisnuit, o excursie in Delta Dunarii poate reprezenta varianta ideala deoarece veti avea in sfarsit ocazia sa va deconectati de la toata aglomeratia zonelor turistice si sa fiti inconjurati de natura.

Descoperiti frumusetea excursiilor cu barca prin Delta

Desi la prima vedere va pot da impresia unei activitati ce nu ofera o varietate prea mare de experiente, excursiile cu barca fac parte din specificul locului si va pot introduce si la propriu si la figurat, in inima Deltei. Astfel, fie ca doriti sa porniti in cautarea aventurii sau dimpotriva, aveti in plan doar sa admirati flora si fauna locului, puteti opta pentru o plimbare de cateva ore in cadrul careia sa va deconectati de la toate grijile cotidiene si sa va reconectati cu natura. Pasionatii de pescuit vor fi fericiti sa descopere nenumarate locatii perfecte pentru acest sport, fiecare dintre ele bucurandu-se de peisaje diverse si oameni ai locului care va pot impartasi crampee din povestea lor de viata. Amatorii de birdwatching, desi poate mai putini ca numar, poposesc in Delta cu acelasi entuziasm coplesitor, dat fiind faptul ca parcul national adaposteste zeci de specii migratoare sau sedentare, multe dintre ele putand fi admirate si imortalizate exclusiv in aceasta regiune.

Optati pentru o vacanta in care sa fiti exploratori

Fiind comparabila cu Marea Bariera de Corali in ceea ce priveste biodiversitatea, aceasta zona unica de relief a permis de-a lungul anilor ca mii de specii sa se dezvolte si sa populeze cele 29 de tipuri de habitate identificate in arealul zonei. Astfel, o excursie in Delta Dunarii va poate oferi experienta vizitarii bancurilor de nisip, mlastinilor, lagunelor si pajistilor, fiecare dintre ele fiind intrepatrunse si armonizandu-se cu asezarile oamenilor. Pentru cei ce doresc o experienta autentica, nimic nu intrece o excursie de o zi catre destinatii precum Letea, Sulina sau Sfantu Gheorghe, pentru a vedea cu ochii dumnevoastra ca este posibil si mai ales important ca oamenii sa respecte suprematia naturii, cu precadere in zonele in care potentialul turistic ar fi putut sa incline balanta in directia unei destinatii mult mai comerciale.