Sunt foarte multe lucruri de apreciat la balet, gratia, postura, usurinta cu care dansatorii par ca se misca pe scena, insa in spatele cortinei este nevoie de multa munca si devotament pentru a obtine cele mai bune performante. Acesta reprezinta un sport foarte complex, care nu impune limite de varsta, motiv pentru care poate fi practicat atat de catre cei mici, cat si de adulti sau cei trecuti de prima tinerete. Cu totii vor avea ocazia de a invata mai multe despre disciplina si adaptare, calitati ce se vor dovedi a fi utile mai tarziu in viata. De asemenea, baletul poate reprezenta o activitate solicitanta pentru practicanti, insa inca de la primele cursuri corpul se va obisnui, motiv pentru care va fi mai pregatit sa faca fata efortului. In plus nu trebuie omise nici beneficiile de la nivel psihologic sau emotional. Cu alte cuvinte, aceasta este o modalitate ideala prin care oricine isi poate petrece timpul liber, iar inscrierea la cursuri este recomandata tuturor.

Corectarea posturii

Acesta este un tip de dans care ajuta la corectarea posturii si mentinerea acesteia, ocazie cu care sunt prevenite o multime de probleme mai tarziu in viata, iar durerile de spate sunt rar intalnite in cazul balerinilor si nu atat de des ca in cazul celor care nu practica astfel de sporturi.

Flexibilitate si echilibru

Prin efortul depus muschii intregului corp sunt pusi in miscare, motiv pentru care se dezvolta si devin mai rezistenti la efort, insa baletul ajuta si la obtinerea echilibrului in toate situatiile, iar toate aceste beneficii sunt importante in diferite momente ale vietii.

Anduranta

In acelasi timp, muschii sunt tonifiati si se evita situatiile neplacute in care au de suferit in urma eforturilor prelungite pentru ca intregul corp are de castigat la capitolul anduranta, astfel ca baletul merita luat in calcul ca o activitate de petrecere a timpului liber.

Fara stres si stari anxioase

Cu totii avem probleme zilnice, insa acestea nu trebuie lasate sa actioneze asupra mentalitatii noastre, motiv pentru care medicii recomandata intotdeauna desfasurarea unor activitati relaxante in fiecare zi, iar baletul este ideal din acest punct de vedere intrucat oricine poate uita de griji si de stres.

Un antrenament potrivit

Totodata, este important sa includem cat mai multe activitati fizice in programul nostru, insa lipsa timpului liber poate fi o problema pentru multi. In schimb, cursurile de balet saptamanale aduc mai multe plusuri, incepand de la faptul ca antrenamentele sunt foarte intense si eficiente din toate punctele de vedere.

Dezvoltare

Cu alte cuvinte, oricine are ocazia de a se dezvolta pe toate planurile, adoptand o viata sanatoasa, iar restul beneficiilor aduse de balet le vei putea descoperi atunci cand te inscrii la cursuri la scoala Ballet Art.