September 1, 2021 By admin 0

Avantajele detinerii unui generator de electricitate

Nimeni nu este ferit de fenomene naturale, intreruperi sau avarii bruste. De aceea poate fi o optiune buna pentru a fi pregatiti pentru orice eventualitate. In cazul in care energia electrica ar cadea timp de multe ore, activarea unui generator ar fi cea mai buna solutie a momentului. De fapt, a avea un generator electric la indemana are multe avantaj.  Sa vedem despre ce este vorba! 

Generator pe gaz

Ce este un generator?

Este o masina care furnizeaza energie electrica unei locuinte atunci cand reteaua electrica este inexistenta sau cand se defecteaza. Exista doua tipuri de generator. Primul, generatorul portabil, furnizeaza energia electrica necesara pentru buna functionare a aparatelor de uz casnic sau activitati recreative temporare. Functioneaza pe benzina si necesita realimentare regulata, in functie de durata defectiunii sau de activitate. Al doilea tip, generatorul de rezerva, este mai special din anumite puncte de vedere. Acesta este activat automat de indata ce are loc o pana de curent in cladire. Pentru a realiza acest lucru, acesta isi stocheaza energie electrica in prealabil.

Avantajele detinerii unui generator

A avea un generator acasa presupune destul de multe avantaje. Iata cateva:

  • Este bine cunoscut faptul ca a fi aflat in intuneric total starneste multe frici, stres si anxietate pentru unele persoane. In cazul in care electricitatea nu functioneaza intr-o seara, a detine un generator electric poate fi de-a dreptul o salvare pentru o familie
  • A avea un generator acasa va permite, in caz de pana de curent, sa evitati sa aruncati totul din frigider si congelator. Unele alimente nu tolereaza foarte bine variatiile de temperatura, ca sa nu mai vorbim de riscul de transmitere a bacteriilor daunatoare, in special in cazul carnii, daca prospetimea nu este optima.
  • Pentru a-si incalzi casele in timpul sezonului de iarna, multe gospodarii opteaza pentru electricitate. Cu toate acestea, daca s-ar produce o intrerupere la mijlocul lunii ianuarie, ce tip de incalzire ar avea familia? Raspusul il stiti deja. Generatorul electric ar putea genera electricitatea necesara.
  • Utilizarea unui generator nu se face numai in caz de dezastre si tragedii, ci poate fi, foarte util pentru pasionatii de camping. Altfel spus, acest generator electric poate fi utilizat pentru a furniza energie electrica pentru alimentarea unui frigider portabil, o lumina in cort. Pe scurt, bucuria campingului va fi de cel putin doua ori mai mare.
  • In final, generatorul electric este util si pe santier. Spre exemplu, daca reteaua electrica nu este inca conectata la casa si familia nu poate merge in alta parte, generatorul electric va satisface nevoile lor temporare de electricitate pentru cateva ore bune.

In concluzie, achizitionarea unui generator electric ramane una dintre cele mai intelepte investitii pe care o puteti face, mai ales ca, dupa cum am vazut, situatiile in care puteti avea nevoie de unul sunt destul de numeroase.