Begoniile sunt unele dintre cele mai frumoase flori care există, fiind versatile și reușind să completeze perfect foarte multe grădini din întreaga lume. De la florile mici, delicate, la cele mari și aspectuoase, begoniile vin într-o mulțime de culori și dimensiuni, ideale pentru toate preferințele grădinarilor profesioniști sau a celor care sunt pur și simplu pasionați de floricultură.

O multitudine de flori colorate și pline de viață

Begoniile fac parte din familia Begoniaceae și au peste 1.500 de specii. Ele pot fi găsite într-o gamă largă de habitate, inclusiv în regiunile tropicale și subtropicale din întreaga lume. Această diversitate ne spune că există o mulțime de opțiuni pentru grădinarii care doresc să adauge begonii în grădinile lor și că vei putea alege dintr-o mulțime de flori pline de culoare!

O plantă cu frunze deosebite

Una dintre cele mai unice caracteristici ale acestei flori este frunzișul ei. Frunzele begoniei vin într-o mare varietate de forme și dimensiuni, iar culorile lor variază de la verde intens la roz și roșu aprins. Unele frunze de begonia au chiar și o strălucire metalică care se poate observa în lumina soarelui. Asta înseamnă că begoniile pot adăuga un punct de interes important unei grădini chiar și atunci când nu sunt încă înflorite.

Totuși, odată ce au înflorit aceste plante sunt absolut uluitoare, umplându-ți grădina cu nuanțe de alb, roz, roșu, portocaliu și galben. Pot fi flori simple sau duble, iar unele soiuri au petale care sunt încrețite sau au o margine delicată, cu franjuri. Indiferent de tipul de begonia pe care îl vei alege, cu siguranță vei selecta un soi cu un farmec inconfundabil.

Flori ce necesită puțină întreținere

Un alt lucru grozav despre begonii este că sunt ușor de îngrijit. Ele pot fi cultivate în interior sau în exterior, în ghivece sau în pământ. Florile preferă solul bine drenat și umbra, fiind ideale pentru a fi plasate în locurile cele mai umbroase din grădină. De asemenea, acestea trebuie să fie udate regulat, însă îți recomandăm să ai grijă să nu le uzi prea mult, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Begoniile sunt, de asemenea, excelente pentru a atrage polenizatorilor în grădină. Albinele și fluturii sunt fascinați în special de florile lor strălucitoare, motiv pentru care îți recomandăm să le alegi în cazul în care îți dorești să sprijini populațiile locale de polenizatori. Desigur, la bursadeflori.ro poți găsit toate accesoriile și instrumentele de care vei avea nevoie pentru a te bucura de o grădină frumoasă, care întoarce toate privirile trecătorilor.