Capitala Argentinei este unul dintre cele mai vizitate orase ale Americii de Sud, turistii fiind atrasi de istoria bogata de peste patru secole, de cultura si de arhitectura influenta din stilurile europene. Bineinteles, sunt disponibile nenumarate activitati, pentru toate preferintele, asa ca merita sa vezi oferta Aerotravel pentru a-ti alege un bilet de avion catre Buenos Aires.

Portul Madero

De departe aceasta reprezinta cea mai dezvoltata zona a orasului, in urma cu doua secole fiind un mic port, insa care intre timp a crescut considerabil, totul pana in 1898 cand a fost abandonat. In schimb, autoritatile au decis sa dea o noua fata zonei, astfel ca au fost ridicate cladiri de birouri si rezidentiale, au aparut o multime de restaurante, magazine si afaceri, astfel ca turistii trebuie sa includa zona pe itinerariile lor cand ajung aici.

Muzeul National de Arte

Acesta este amplasat in zona Recoleta, una dintre cele mai frumoase din capitala Argentinei si este foarte apreciat de vizitatori, fiind comparat de multe ori cu mult mai faimosul Luvru din capitala Frantei. Muzeul a fost inaugurat in 1895 si mutat in locatia actuala in 1933 si astazi gazduieste cea mai mare colectie de arta din Argentina, care variaza incepand cu Evul Mediu si pana in secolul XX.

Teatrul Colon

Stilul diferit al teatrului Colon se datoreaza faptului ca au lucrat mai multi arhitecti de-a lungul timpului la acest proiect, chaturblate iar vizitatorii sunt intampinati cu 2.500 de scaune si loc in picioare pentru inca 1.000 de persoane, fiind cea mai mare casa a operei pana la deschiderea celei din Sydney in 1973.

Gradina botanica

Gradina botanica poarta numele lui Carlos Thays, un artist florar francez care a inceput sa schimbe fata a multe zone din Buenos Aires din secolul al XIX-lea si XX. Astfel, sub supravegherea acestuia s-au dezvoltat mai multe parcuri, in timp ce altele au fost restaurate, printre care si gradina botanica, care reprezinta principalul proiect al acestuia. Gradina botanica se afla in zona Palermo, in apropierea gradinii zoologice si gazduieste peste 5.000 de specii de plante.

Obeliscul

Acesta reprezinta una dintre cele mai apreciate atractii din Buenos Aires, fiind o statuie inalta de 68 de metri care a fost ridicata in anul 1936 pentru a comemora patru secole de la infiintarea orasului, cand acesta a fost ales drept capitala si aici s-a ridicat primul steag argentinean.

Piata Dorrego

Daca vezi oferta Aerotravel si alegi sa vizitezi capitala Argentinei, cu siguranta, nu ai cum sa ratezi piata Dorrego, care este luata cu asalt de toti turistii. Duminica si zilele libere marcheaza momentele in care sunt organizate mai multe targuri inca din secolul al XVIII-lea, fiind un loc ideal unde se poate simti atmosfera autentica a Americii de Sud.