April 10, 2021 By admin 0

Colicile la bebeluși – un mister pentru proaspeții părinți

Una dintre cele mai cunoscute probleme pe care le întâmpină proaspeții părinți sunt colicile la bebeluși. Acestea apar în jurul celei de-a șasea săptămâni de viață a nou-născutului și sunt atribuite perioadei în care cel mic plânge necontrolat, nu reușește să doarmă și este tot timpul agitat. O preconcepție destul de întâlnită despre colice este faptul că aceasta este o boală, când de fapt este vorba despre un proces în care sistemul digestiv se acomodează cu noul regim alimentar. Cauza principală a acestora este apariția crampelor la nivelul abdomenului, iar părinții, mai ales cei care se află la primul copil, sunt adesea speriați de această perioadă și nu știu exact cum să o gestioneze. Clubul Bebelușilor vine în ajutorul tuturor mămicilor și tăticilor pentru a-i ajuta să gestioneze aceste momente stresante. Pe blog puteți găsi informații utile despre apariția colicilor la nou-născuți și despre poveștile altor părinți care s-au confruntat deja cu asta. 

De ce apar colicii la bebeluși?

Principala cauză a apariției colicelor este alimentația copiilor și felul în care se dezvoltă sistemul digestiv. Astfel, daca acesta nu produce cantitatea necesară de fermenți procesul de digestie nu se desfășoară așa cum ar trebui. Un alt aspect important în apariția colicilor poate fi tehnica de alăptare incorectă, adult anal games referindu-ne aici la poziția în care este ținut copilul atunci când este hrănit. Alte motive al apariției colicilor la bebeluși pot fi regimul alimentar al mamei sau introducerea alimentelor solide în alimentația copilului mult prea devreme.

Cum se manifestă colicii?

Un important aspect al apariției colicilor la copii este plânsul imediat după ce acesta a mâncat, care poate să dureze în unele cazuri chiar și două ore. Totodată copilul devine agitat, nu se poate liniște și își freacă și răsucește picioarele sau le strânge cât mai aproape de abdomen. Adesea, ne punem da seama dacă cel mic are sau nu colici prin observarea frecvenței reprizelor de plâns. Astfel, dacă cel mic plânge mai mult de trei ore pe zi și pe o perioadă mai lungă de trei săptămâni, atunci înseamnă că are colici.


Cum îngrijim copilașul cu colici?

Durerea celui mic este sfâșietoare pentru toți părinții, însă în ceea ce privește colicii, aceștia pot face câteva lucruri care sa-i ajute pe bebeluși să se liniștească. Masajul blând pe spate sau pe burtică poate ajuta la calmarea plânsului acestuia. Alte metode prin care cei mici pot fi liniștiți sunt compresele cu apă călduță aplicate pe burtica celui mic sau băile cu apă călduță menite sa-i liniștească pe cei mici. Clubul Bebelușilor este locul în care părinții pot afla tot mai multe despre felul în care se manifestă colicii la nou-născuți si despre ce pot face pentru a le alina acestora durerea.