April 10, 2021 By admin 0

Imprimare textile

De-a lungul timpului au aparut o multitudine de metode prin care sa poti imprima anumite texte sau imagini direct pe textile. Una dintre cele mai versatile si accesibile metode de a face acest lucru ramane imprimarea prin termotransfer. Acest procedeu nu doar ca are o rezistenta indelungata, dar principalul atu pe care il poseda este posibilitatea de a fi realizat pe orice fel de material textil, indiferent de compozitia acestuia; de la bumbac, la in, canepa, nylor, poliester, ori chiar variatii ale acestora.

Hanorac Theon roșu

Personalizarea textilelor prin termotransfer este un procedeu prin care, in conditii specifice de temperatura si presiune, o folie speciala decupata in prealabil pe cutter/plotter se transfera de pe suportul propriu pe materialul textil.

Pe langa avantajele ce tin de diversitatea materialelor, pentru a putea avea o baza concreta in prealabil, unalt aspect esential care contribuie la realizarea perfecta a imprimarii o constituie posibilitatea de a testa materialul de imprimat pentru a putea verifica daca exista anumite incompatibilitati intre acesta si intreg procesul.

Grafica vectoriala a imprimeului este realizata pe computer, ceea ce garanteaza un risc foarte scazut de a aparea erori de proiectie. Mai mult, se pot realiza montaje de desene de mai multe culori sau combinatii si suprapuneri de mai multe tipuri de folie, astfel incat sa putem onora orice cerere a clientilor nostri, indiferent de complexitatea modelului propus. In plus, procesul de imprimare textile prin termotransfer se realizeaza cu maxima acuratete, putand fi redate chiar si cele mai fine detalii.

De asemenea, un alt avantaj este ca utilizeaza o tehnologie eco-friendly, ceea ce se concretizeaza si prin combaterea consumului ineficient de materie prima si reucerea deseurilor rezultate in urma imprimarii.

Clientul are posibilitatea de a alege obiectul textil pe care isi doreste sa il personalizeze prin imprimare. La Agrafa Print reusim sa onoram comenzi ce presupun o gama larga de de obiecte de imbracaminte, decor si uz personal, cum ar fi: tricouri, camasi, veste, hanorace, halate, salopete, palarii, bandane, manusi, sorturi, esarfe, echipament sportiv, umbrele, rucsacuri, sacose din panza, hanorace, bluze, jachete, cravate, pelerine etc..

Cum realizam intreg procesul?

Este necesara conceperea graficii pe computer, intr-un fisier vectorial, ca mai apoi sa poata fi stabilite dimensiunile imprimeului, in funcție de cele ale obiectului de personalizat, dar si de preferintele clientului. Dupa stabilirea detaliilor tehnice, urmeaza realizarea procesului in sine. Se decupeaza folia pe cutter, apoi se pozitioneaza obiectul textil pe blatul presei de transfer. Peste acesta se aplica desenul cu folia decupata exact pe zona ce urmeaza a fi imprimata. Folia se preseaza la o temperatura ajustata in functie de rezistenta materialului textil. Dupa ce se indeparteaza folia, se mai preseaza o data pentru a fixa bine imprimeul.

In acest punct, obiectul imprimat este gata spre a fi livrat!