Aceasta este o patanie recenta, nu a mea, ci a celor doi colegi de birou algerieni. Am vrut sa scriu ieri insa nu am apucat asa ca voi povesti astazi. Nu atac pe nimeni, nu critic, doar povestesc.
Aziz si Nacer (doctoranzi, reprezentanti ai profesorului de aici) trebuiau sa ajunga luni in Bulgaria pentru a lua parte la o conferinta dar si pentru a prezenta niste lucrari.
Acte facute, invitatie primita, muncit mult la lucrari, terminat, gata de plecare!
Aeroportul Charles de Gaulle – controale trecute (check-in, control de frontiera, control in avion), suit in avion, pornit spre Bulgaria.
Aeroportul din Sofia, Bulgaria – Cei doi coboara din avion. La control vin doi politisti iar cei doi sunt rugati sa ii insoteasca. Desi au permis de sedere si de studii in Franta, vedio x desi aveau invitatie din partea profesorului de acolo, li se spune ca nu le este permis sa paseasca pe teritoriu bulgar.

Sunt invitati sa doarma intr-o camera cu doua paturi pentru ca a doua zi sa ia primul zbor spre Franta. Nu voi sa povestesc modul cum au fost tratati.
Au scris oamenii domnului de acolo, a venit la miezul noptii sa discute cu autoritatile insa nu s-a putut rezolva nimic. La ora 5 AM cei doi au fost urcati in primul avion spre Paris. Fara sa apuce sa iasa din spatiul international, sa-si prezinte lucrarile la care au muncit ceva timp, timp care putea fi fructificat lucrand fiecare la teza.
Ieri, cand am auzit povestea, am ramas fara grai. Efectiv nu mai puteam spune nimic. Acum nici macar nu am dat toate detaliile. Nu voi comenta si nu imi voi spune parerea, insa inca o data trag concluzia ca traim intr-o lume bizara.