January 14, 2019 By admin 0

Mi-e pofta de un vin adevarat

Putine vinuri se pot bucura in Romania de reputatia Rose-ului demisec produs la Crama Budureasca. Creat din Merlot si Pinot Noir, strugurii rosii au fost presati cu grija pentru a se obtine intocmai culoarea dorita si pentru a se pastra aromele primare ale mustului ce au oferit ulterior fructuozitatea si aromele vinului, atat de apreciate printre finii cunoscatori.

Vinul rose de la Crama Budureasca iese in evidenta prin culoarea sa intensa rose pal, fiind o licoare cu gust fructat si cu arome puternice de cirese si zmeura. Gustul este placut si echilibrat, de fructe de vara bine coapte. Aciditatea este proaspata, iar gustul, lung si curat. Este un vin elegant si usor de baut potrivit pentru orice ocazie, care straluceste atunci cand este servit ca aperitiv sau asociat cu gustari fine din peste sau fructe de mare.

Alege de la crama Budureasca un vin rose degustat vara pe-nserat sau iarna langa un somon la gratar este mereu o alegere potrivita. Vinurile rose au devenit foarte populare in ultimii ani datorita gustului, diversitatii si versatilitatii lor reusind sa-i convinga chiar si pe degustatorii de vinuri rosii sa le aprecieze si sa se bucure de ele.

Cum rosé-ul este, de regulă, un vin fructat, cu note de fructe de pădure, cireșe, pepene galben și citrice, el este ideal pentru lunile de vară și pentru petrecerile în aer liber. Rosé-ul se servește rece, nu înghețat într-un pahar de vin alb sau de șampanie. Aceste vinuri sunt în mod special foarte revigorante și proaspete, de asemenea sunt foarte versatile și se împerechează bine cu mâncarea care se servește în zonele calde.

Vinul roze este un tip de vin intermediar, între vinul alb şi vinul roşu, între vinul obţinut fără maceraţie peliculară şi vinul de maceraţie. Este produs de fermentaţie al mustului de struguri cu pieliţa colorată şi pulpa necolorată sau foarte slab colorată, sau al unui amestec de musturi din struguri albi şi a unei cantităţi de struguri negri, cu sau fără maceraţie, cu constituenţi structurali ai mustului, fermentaţia fiind realizată în aşa fel încât culoarea vinului rămâne roz, şi cu un anumit conţinut în pigmenţi antocianici. Principalele caracteristici ale vinurilor roze: prospeţimea, fineţea, sunt destul de fructate şi au polifenoli, prin urmare se apropie mult de vinurile albe, iar la culoare sunt mai apropiate de vinurile roșii. Reputaţia acestor vinuri este dată de caracterul lor de băutură proaspătă, fructată și de savoarea lor apropiată de cea a strugurilor