March 15, 2018 By admin 0

Trebuie sa stii care sunt primele semne ale sarcinii

Testele de sarcina si ultrasunetele reprezinta singurele modalitati prin care se poate afla daca o femeie este insarcinata, insa exista si multe alte semne si simptome ce pot fi urmarite care sa sugereze acest lucru, astfel ca cele mai populare dintre acestea sunt:

Primele saptamani

Incepand cu saptamana 1 si pana in a 4a totul se intampla la nivel celular, iar printre semnele care pot aparea in acest moment se numara sangerarile vaginale, care pot fi confundate cu menstruatia obisnuita, insa cantitatile sunt mult mai reduse, iar nuanta poate sa difere, de la rosu maroniu, pana la cel mai deschis. De asemenea, gravidele se pot confruta si cu dureri de burta usoare, moderate sau severe. Se recomanda evitarea cu desavarsire a consumului de bauturi alcoolice si a fumatului intrucat acestea pot fi foarte daunatoare inca din primele faze ale sarcinii.

Cresterea temperaturii bazale

Citeste mai multe aici despre cresterea temperaturii bazale, care poate fi un semn al sarcinii, astfel ca aceasta poate fi monitorizata prin intermediul unui termometru special. In aceasta perioada se recomanda un consum mai ridicat de lichide si efectuarea cu atentie a exercitiilor fizice. In plus, poate aparea senzatia de oboseala, motiv pentru care se recomanda odihna.

Cresterea pulsului

Un alt semn initial al sarcinii poate fi reprezentat de cresterea pulsului, fapt obisnuit intrucat au loc modificari hormonale importante, iar acesta nu ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma, ci doar un fenomen care trebuie monitorizat.

Sensibilitatea sanilor

In primele saptamani ale sarcinii pot aparea si mai multe modificari la nivelul sanilor, care, de obicei, se intaresc si devin mai sensibili, fenomen care avea aloc timp de cateva saptamani pana cand se regleaza nivelul hormonilor din organism. Sfarcurile isi pot modifica culoarea si creste, iar pentru a evita durerile se recomanda achizitionarea unui sutien mai comod, care sa ofere tot suportul necesar. De asemenea, se recomanda cele mai moi, care reduc frecarea sfarcurilor si implicit si durerea provenita de la acestea.

Schimbarile de stare

Citeste mai multe aici la Femibion despre primele semne ale sarcinii si vei afla ca schimbarile de stare sunt cauzate de nivelul estrogenului si progesteronului, motiv pentru care femeile insarcinate pot fi mult mai emotive, insa sunt expuse si unor sentimente precum depresie, iritabilitate, anxietate, dar si euforie.

Urinarile frecvente

Pe durata sarcinii organismul genereaza mai mult sange care este pompat, ceea ce presupune ca rinichii sunt nevoiti sa proceseze mai multe fluide decat in mod normal, ceea ce duce si la nevoia de urinare frecventa. In acelasi timp, si modificarile hormonale joaca un rol important in acest sens, astfel ca nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, ci doar un fenomen care, la fel ca altele, trebuie monitorizat.